En del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, er å studere brukermønsteret til de som besøker nettstedet.

Webansvarlig har det daglige ansvaret for behandling av personopplysninger på farte.no

Her kan du lese om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder.

Bruk av Google Analytics

For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Verktøyet bruker informasjonskapsler/cookies, som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett.

Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen fra Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. https://policies.google.com/privacy?hl=no

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Derfor bruker vi et script, det vil si en kode, som fjerner de siste sifrene fra IP-adressen før informasjonen lagres av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.