Reise med barn på Farte-bussene
Far Og Datter På Buss I Skien Farte Per Stian Johansen (03)

Reise med barn på Farte-bussene

Bussen er for alle, voksne og barn. Her har vi samlet det du trenger å vite når du skal ha med deg barna på bussen.
Publisert: torsdag 20. april 2023 - 09.11

Pris for barn

  • Barn under 6 år reiser gratis.
  • Barn fra 6 til og med 17 år betaler barnepris når de reiser alene eller med voksne i helger og helligdager.

Familiebilletten i Grenland - inntil 3 barn gratis

Reiser du som en voksen sammen med barn i helgene og offentlige fridager kan du ha med inntil tre barn (til og med 17 år) gratis på reise med lokalbuss i Grenland. Du kan lese mer om familiebilletten her.

 

far og datter ombord på farte buss

Barnevogn og barnesete ombord

Barnevogn er gratis på våre avganger, men det er ingen plassgaranti. Husk at de som kommer om bord først skal få reise til sin planlagte endestasjon. Dersom sjåførene blir nødt til å prioritere blant de påstigende vil passasjerer i rullestol prioriteres foran barnevogner, som igjen prioriteres foran sykler. 

På avgangene mellom Skien og Seljord (R1) har alle busser fastmontert barnesete av type Sit-Safe. Dette barnesete egner seg for barn inntil. 

Slik reiser du med barnevogn

Sørg for at barnevognen står sikkert med bremsen på, og hold den fast om nødvendig. Du er selv ansvarlig for eventuell skade barnevognen måtte påføre andre.

Av hensyn til sikkerhet er det størrelsesbegrensninger for barnevogner. Barnevognens lengde må ikke være over 120 cm og bredden ikke over 80 cm. 

Gratis gruppereise for barnehager og skoler

I Grenland er det også gratis gruppereiser fra barn og unge på dagtid for skolene.: Gruppereise for barnehage og barneskoler (farte.no). Fra 1.mai blir også ungdomskolene med i ordningen. Ordningen er blant annet finansiert av belønningsmidler i Bypakke Grenland. 

 

 

 

 

Velkommen ombord og god tur!