Slik kjøper du billett til andre

På vy.no og i Vy sin egen app kan du enkelt kjøpe billett til andre. Billetter du skal videresende til andre kan du videresende inntil dagen før avreise. 

Når kjøpet er gjennomført vil du få en referansekode som du bruker for å laste ned billetten i appen. Denne koden kan du sende til andre om du ikke selv skal være med på reisen.

Last ned Vy app her.

Reisekort er et kort som kan brukes av flere og er et godt alternativ for reisende som ikke kan eller vil kjøpe billett via mobil og app. Det passer godt for foreldre som vil kjøpe reisepenger og periodebillett til barnet sitt.

Reisekort og periodebillett kan kjøpes på lokalbussen, Narvesen salgskontor eller på Vy sine kundesenter i fylket.

Du fyller opp reisepenger og periodebilletten via nettbutikken, på Vy sine kundesentre, Narvesen eller på lokalbussen.

Informasjon om reisekort finner du her

Er det vanskelig å benytte reisekort eller sende billett via Vy appen? Husk at en fremdeles kan kjøpe billett om bord med kontanter og bankkort.

17.4 Kjøpe billett til andre 
Kjøper du billett til andre på mobilen din må dere reise sammen, slik at du kan vise frem gyldig billett for alle. Dette gjelder ikke dersom du kjøper billett til andre som hentes opp på mottakerens mobil i løsninger hvor dette er tilgjengelig.  

17.5 Forfalskning og andre straffbare forhold
Det er ikke tillatt å kopiere, videresende, overføre, omsette og/eller distribuere billetter på annen måte enn gjennom den funksjonalitet som støttes av Vestfold og Telemark sine godkjente billettapplikasjoner til enhver tid.

En passasjer som reiser med en falsk eller forfalsket billett ilegges en forhøyet tilleggsavgift og billetten blir inndratt. Å lage falske billetter eller forfalske en billett er straffbart. Forholdet kan bli anmeldt til politiet.

Dette er hentet fra reisevilkårene våre under punkt 17 - kjøp av billett i app.