Dette er titopperne du kan ta bussen til
Ta Bussen Til Titopper

Dette er titopperne du kan ta bussen til

I samarbeid med DNT har vi merket Titoppere som du kan kombinere med Farte lokalbuss i Grenland. Her finner du hvilke turer og lenke til ut.no turinfo
Publisert: tirsdag 01. august 2023 - 19:30

Vi liker å si at eventyret starter på bussen! Her er årets Titoppere som starter fra en holdeplass 🥾🚌 Da går du rett og slett av på holdeplass angitt under og følger stien DNT har merket mot toppen.

Les mer om Titopper`n her

Legger du turen til en helg eller offentlig fridag, kan du også bruke Familiebilletten og reise 1 voksen sammen med inntil 3 barn gratis på samme billett. 

Les mer om Familiebilletten her

Under har vi samlet alle turene som kan kombineres med buss, og vil du vite mer om DNT sin Titopper finner du det her

 

Turen til fantekjærringkollen er et av de fineste utsiktspunktene i Gulsetmarka med vid utsikt mot Skotfoss, Dalsbygda, Norsjø, Melum og Åfoss.

Ta M1 fra Skien sentrum. Holdeplass: Uglevegen og følg "Bussen til bushen" merkingen bort til skilttavla og blåmerkingen som leder inn til Åletjern.

Les mer om turen på ut.no

Blåfjell i Skien byr på fantastisk utsikt over byområdene i Skien og Porsgrunn, helt ut mot Langesund og fjordområdene ut mot havet i sør. Ta P7 mot Siljan og gå av på Solvika.

Les mer om turen på ut.no

Kattøya er en egen øy, men fra Olavsberget går du over moloen. Koselig rundløype med fin grillplass. Perfekt å kombinere med en badetur til sjøen.

Ta M2 og gå av på Prestealleen. Enkelte avganger korresponderer med linje 81 og 82, men det enkleste er å gå stykke fra Prestealleen til Olavsberget. Turen ut til Kattøya herfra er ikke lang.

Flott terreng og belønninga er nydelig utsikt på toppen over hele Gjerpensdalen. Ta P6 til Jønevallenga.  Følg skilting til Golfbanen, og følg turstien derfra.

Les mer om turen her på ut.no

 Vestre Vealøs er uten sammenligning turmålet i Grenland med den største og videste utsikten både mot innlandet og helt ut til Bambleskjærgården.

Ta P7 retning Siljan til Gamle Kikutveg. Herfra er det god og merket
skilting opp til toppen.

Les mer om turen på ut.no

 

Jyplevika er et populært turområde langs Telemarkskysten. Perfekt å kombinere med en badetur og siden Juplevika er en del av kyststien kan du legge turen videre mot for eksempel Tangen Fort.

Ta M1 til Gamle Bamblevei. Gå gjennom boligfeltet til Kyststien, følg kyststien mot Jypleviktangen. Eller ta bussen til Sundby, følg skiltingen mot Rognstranda fram til Sandvika parkering. Gå ned til Sandvika og følg kyststien til Jypleviktangen.

Les mer om turen på ut.no

En topp som kan nåes fra flere hold med fantstisk utsikt og et mål for store og små., For enkelte er det også et mål i seg selv å nå den flest mulig ganger i løpet av et år.

M1 fra Skien sentrum. Holdeplass: Uglevegen. Følg "Bussen til bushen" merkingen bort til skilttavla og blåmerkingen som leder inn til Åletjern og videre til Ulvskollen.

 

Les mer om turen på ut.no

Pggen er en del av det populære turområdet rundt Hvitsteintjenna. Piggen er lett å nå og kan kombineres med andre Titoppere som Hvitsteintjenn og Kjerkåsen.

Ta M3 eller P7 til Klyvetoppen eller Futehagen. Fra Futehagen er det cirka 800m å gå til Rugtvedkollen, der løypa starter.

Les mer om turen på ut.no

Populær topp med gapahuk med fast ildsted med ved, kaffekjele og egen gjestebok. Et hyggelig møtested og flott å kombinere med Piggen eller Hvitsteintjen.

Ta M3 eller P7 til Klyvetoppen eller Futehagen. Fra Futehagen er det cirka 800m å gå til Rugtvedkollen der stien starter.

Les mer om turen på ut.no

Lett terreng for store og små og målet er det vakre tjernet med vannliljer og badevann. En spennende tur for store og små. Perfekt å kombinere med både Piggen og Kjerkåsen.

Ta M3 eller P7 til Klyvetoppen eller Futehagen. Fra Futehagen er det cirka 800m å gå til Rugtvedkollen der stien starter.

Les mer om turen på ut.no