Nye elbusser i Grenland
Elbuss1

Nye elbusser i Grenland

To splitter nye elbusser skal fra september kjøre i rutetrafikk i Grenland. Offisiell åpning av fylkesordfører hos Vy buss Grenland.
Publisert: tirsdag 05. september 2023 - 10:30

- "På vegne av Bypakke Grenland, Vestfold og Telemark fylkeskommune, og Farte er jeg svært glad for det spennende initiativet til Vy buss om å teste ut elbusser i Grenland. Dette vil gi oss viktig kunnskap og erfaringer om hvordan elbuss fungerer i busstrafikken i vårt byområde, med tanke på ladeinfrastruktur, rekkevidde og andre forhold. Dette er et viktig steg inn mot utslippsfri kollektivtransport i Grenland", sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Nytt for reisende

Det er Vy buss som har anskaffet elbussene innenfor dagens konstraktperiode. Bussene er de første elektriske bussene i Telemark og vil lades på Vy Grenland sitt depot på Rabben i Skien når de ikke er i trafikk. Den er av type Volvo 7900 Electric lavgulvbuss, og har 38 sitteplasser + 21 ståplasser. Bussene har god kapasitet og tilstrekkelig rekkevidde til å betjene rutene i Grenland. 

Publikum vil merke at bussene er litt annerledes både utvendig og innvendig. De er gule som de andre bussene til Farte, men designet skiller seg litt fra de andre og vil bli godt synlige i bybildet. Innvendig er det god plass til alle reisebehov, uten trapp i midtgangen og det er flere sittegrupper med enkel adkomst. USB-ladepunkter ved alle seter. 

Miljøvennlig

- "Vi jobber sammen for å få til en overgang til utslippsfri busstransport, og dette er et steg inn i fremtidens kollektivløsning", sier områdesjef i Vy buss Telemark, Geir Aasoldsen. De elektriske bussene vil redusere forurensningen, både når det gjelder utslipp og støy, i forhold til en dieselbuss. Det kommer sjåfører, passasjerer og omgivelsene rundt til gode.

- "Det er to måter vi gjennom vårt arbeid kan bidra til at samfunnet blir mer miljøvennlig. Den ene måten er ved at flere benytter seg av det gode busstilbud i Grenland, den andre ved at bussene i seg selv blir mer miljøvennlig. Sammen med fylkeskommunen vil Vy buss Grenland legge godt til rette for gode, miljøvennlige bussreiser også fremover", sier Geir Aasoldsen i Vy buss Telemark.

Finansiering

Elbuss-prosjektet finansieres av statlige belønningsmidler for Grenland øremerket til kollektivtrafikken i byområdet.

Bilder fra åpninga elbussene tirsdag 5.9 nedenfor:  Alle foto av Dag Jenssen, www.dagjen.no

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen holdt tale ved åpninga hos Vy buss Grenland. Tilstede var ledelse i Vy buss, tillitsvalgte for sjåførene, teknisk personell og representanter fra Vestfold og Telemark fylkeskommune og Bypakke Grenland. Her med Trond Myhre, seksjonsleder i fylkeskommunen. 

Kake hører med på en slik dag.

Fylkesordfører og tillitsvalgt og sjåfør Kari Folkvord

Fant du det du lette etter?