Nyhet! Ny direkterute mellom Porsgrunn øst og Gulset over Menstadbrua. P10 er navnet!
Reisende Med Buss I Grenland 10 Per Stian Johnsen

Nyhet! Ny direkterute mellom Porsgrunn øst og Gulset over Menstadbrua. P10 er navnet!

Mandag 17. oktober kommer en ny bussrute på strekningen Porsgrunn Kammerherreløkka – Hovenga - Menstadbrua – Kjørbekk – Moflata - Gulset.
Publisert: tirsdag 11. oktober 2022 - 12.00

Bussen heter P10 og vil gå med 30 minutters frekvens i rush morgen og ettermiddag, i begge retninger.  

En direktebuss til sykehuset i Skien 

Det nye tilbudet er lagt opp for jobbreisende mellom større boligområder, knutepunkt og reisemål i hver sin ende. På strekningen Porsgrunn øst og handelsområde Kjørbekk/Bedriftsveien og videre til Moflata (Sykehuset og Skien fritidspark) er det mange faste reisende med bil, det samme i motsatt retning fra Gulset til Moflata, Kjørbekk og Porsgrunn øst.  

Disse ønsker vi hjertelig velkommen til å prøve bussen som alternativ til bilen - til og fra jobb og aktiviteter! 

Bussen er selvfølgelig åpen for alle andre også - eldre og skoleelever, fritidsreisende, handlende og besøkende.   

Hovenga/Kjølnes 

En ny fast bussrute innom bydelen har vært etterspurt lenge, spesielt av jobbreisende og eldre. Ruta vil gå i ytterkant av bydelen forbi Beha-kvartalet i begge retninger, via Dr.Munksgate. Traseen går inn i boligområdene langs Grenlandsgata og Gunnar Knutsens gate. P10 blir en viktig forbindelse til Skien vest over Menstadbrua og til Porsgrunn sentrum i sør. Bussen vil gå om Hovengasenteret/holdeplass Sandbakken, som også betjenes av M1 og P4 og P5. Nye busstopp i bydelen er Reynolds gate, Grenlandsgata, Gunnar Knudsensgate og Mjølnersgate. 

P10 erstatter linje 70

Den nye bussruta erstatter linje 70 som gikk mellom Gulset og Kjørbekk. P10 kjører oftere og hele dagen fram til ca kl 1800. Den vil starte og slutte sin tur på Gulsetsenteret og kjører via Nyhusvegen. Det betyr at den nye ruta ikke kjører Gulsetringen.

Rutetabell og billetter

Bussen vil kjøre med en frekvens på 30 minutter i rush mellom ca kl. 0600-0830 og mellom kl 1400-17.  Siste avgang på ettermiddagen er ca kl 18. Utenfor rush vil bussene gå med times-frekvens, mellom kl 9-14 og kl 17-18.