Til Kjørbekk og Rødmyr uten bil og henger?
Farte Bysykkel på Rødmyr og Kjørbekk

Til Kjørbekk og Rødmyr uten bil og henger?

Hit drar vi ofte med bil – gjerne med en henger på slep for å kjøpe ny vaskemaskin. Dersom du ikke skal handle stort er Farte Bysykkel smart.
Publisert: tirsdag 09. april 2024 - 12:00

Kanskje du skal hente bilen på service eller rekke et møte i byen uten å stresse med bom og parkering? Det kan jo også være at du skal farte flere steder uten å at køen skal hindre deg eller at du rett og slett ikke har bil!

På kjørbekk og Rødmyr er det to parkeringssoner, en som ligger like ved «Elefanten» ved inngangen til Lyrecok og den andre oppe på Rødmyr, rett bak Grep. Disse sonene dekker områdene rundt Kjørbekk og Rødmyr og gjør det enkelt å sykle rundt og utforske det store handelsområdet.

 

 

Næringslivet heier på Farte Bysykler

Hans Rønning, leder for Kjørbekk og Rødmyr Interesseorganisasjon (KRIO), har vært aktiv i å få bysyklene til området.

Tilretteleggingen for sykkelbruk i området har blitt møtt med positiv respons. Rønning forklarer: - Vi ser stadig flere som benytter seg av bysyklene, spesielt blant de som skal levere bilen på service eller delta på møter i byen fra området vårt. Det er enkelt, effektivt og miljøvennlig.

 

Kjørbekk ønsker å tilrettelegge for mer sykling

Med tilgang til bysykler her blir det enkelt å velge et mer bærekraftig transportalternativ. - Det er viktig å tilrettelegge for alternativer som gjør det enklere for folk å bevege seg uten å være avhengig av bil. Vi ønsker å oppmuntre både ansatte og besøkende til å velge sykkel eller buss når det er mulig. God tilgang på sykler senker terskelen for å sykle, sier Rønning.

Se alle parkeringssonene her

Gjennom samarbeid med lokale bedrifter og et økende søkelys på bærekraftig transport, ser fremtiden lys ut for sykkelbruk i Kjørbekk-området. - Vi jobber aktivt med å finne nye måter å oppmuntre til sykling og andre miljøvennlige transportformer. Det handler om å skape et mer tilgjengelig og bærekraftig miljø for alle, avslutter Rønning.

 

Bilforhandler låner ut egne sykler

Daglig leder hos Grenland Bilservice AS, Erik Christian Wang, er en av lederne som er ekstra glad for at bysyklene har kommet til området. - Dette alternativet for transport gir kundene en mulighet til å velge en mer miljøvennlig måte å komme seg rundt på.

Les mer om utlån av sykler hos Grenland Bilservice her

Grenland Bilservice AS tilbyr også elsykler og sykler til sine kunder for å fremme mobilitet og redusere behovet for bil på korte oppdrag. Som ISO sertifisert bedrift, er Grenland Bilservice opptatt av å tenke fremover når det gjelder miljøvennlige løsninger.

 

Fant du det du lette etter?