Bamble

Nedenfor informerer vi om hvilken busslinje du kan ta, navnet på holdeplassen du går av/på bussen og vanskelighetsgraden for turen. Klikker du på boksene kommer du videre til mer informasjon om hver tur. God tur!  

Sundbydammane // Sundy

Gradering: Enkel
Buss: M1
rutetiden finner du her
Holdeplass: Sundby
395 meter fra holdeplass til stien.

Et flott, bolignært løypenett ut i naturen, rundt dammene i Sundby. Rundløype på 850 meter som er oppgradert med asfalt. Turen er universelt utformet og trillbar for rullestol og barnevogn. Mulighet for å gå videre på den 5 km lange trimløypa. (løypa er ikke uu-tilpasset)

Grasmyr via Rognsåsen til Dammane // Sundy

Gradering: Enkel

Buss: M1 - rutetiden finner du her

Holdeplass: Grasmyr med retur fra Dammane på Sundby

200 m fra holdeplass til stien

Fra holdeplassen går du mot Bamble videregående skole. Etter ca. 200 m starter den blåmerka stien mot Rognsåsen. Følg stien til du møter Kyststien fra Rognstranda. Gå så i retning Rognsåsen. Ved skiltstolpen i Skinnvika skal du følge stien mot Jypleviktangen. Herfra går stien mot Sandvika, i retning mot Krogshavn. Fra Sandvika følger du kjerreveien 350 m, så tar du av fra Kyststien mot venstre. Følg kjerreveien videre frem til jordet, og hold til høyre for trafostasjonen. Gå ut på gangveien og inn i undergangen. Ta til venstre etter undergangen så finner du busstoppet ved Dammane.

Krogshavn // Langesund

Gradering: Enkel

Buss: M1 - rutetiden finner du her

Holdeplass: Gamle Bamblevei

300 m fra holdeplass til parkeringsplass i Krogshavn

Ta til høyre ut fra bussholdeplassen, videre til venstre ved undergangen inn på Krogshavnveien. Følg Krogshavnveien ut til Krogshavn. Her er det plassert en skilttavle med beskrivelse av området og Kyststien. Turen til Krogshavn passer godt for barnevogner og rullestol. Dette er en fin badeplass, også tilrettelagt for rullestolbrukere. Følg samme veien tilbake, men bruk undergangen til å krysse hovedveien. Ta til venstre etter undergangen opp til holdeplassen i Gamle Bamblevei.

Langesund torv til Krogshavn // Krogshavn

Gradering: Enkel

Buss: M1 - rutetiden finner du her

Holdeplass: Langesund torv med retur fra Gamle Bamblevei

50 m til de blå merkene i Vaterlands gate

Følg de blå merkene fra Langesund torv, ut Vaterlands gate mot Furustranda. Denne etappen er godt egnet for barnevogn og rullestol. Ved Furustranda er det toalett og mulighet for å ta en rast. Kyststien går videre mot Tangen fort og Steinvika, med fine muligheter for en rast og et bad. Fra Steinvika går Kyststien via Langesund Bad til Krogshavn. Krogshavn byr på fine badeplasser, og her ligger også ankeret til skipet Full City. Følg Kyststien videre mot toalettanlegget og parkeringsplassen. Når du går ut av parkeringsplassen, ta til høyre, og gå inn på Krogshavnveien mot hovedveien. Kryss hovedveien ved å benytte undergangen, og gå til venstre til holdeplassen Gamle Bamblevei.

Fant du det du lette etter?