Bysykkel
Noen sykler har motorproblemer (mai 2024)

En del sykler er ute av drift pga motorproblemer. Leverandøren er på saken og tror det løser seg raskt. Dersom dere opplever feil med syklene er det veldig bra om det rapporteres direkte i bysykkel-appen vår eller pr mail bysykkel@telemarkfylke.no.

Vi beklager ulempene dette kan medføre.

Elektriske bysykler i Skien og Porsgrunn

Med de elektriske bysyklene kommer du deg kjapt, enkelt og miljøvennlig rundt i byene våre!

 

  • 250 elektriske bysykler og 50 parkeringssoner i Porsgrunn og Skien.
  • Koster kun 10 kr for de første 15 minuttene, og deretter 1 kr pr min.
  • Syklene leies enkelt i Farte bysykkel-appen
  • I appen ligger kart over alle parkeringssonene og viser antall ledige sykler på hvert sted.

 


Slik kommer du i gang:

 

1. Last ned Farte bysykkel-appen

 

2. Registrer deg

Registrer deg og ditt betalingskort i appen

3. Lås opp

I appen finner du kart over alle parkeringssoner, og hvor mange ledige el-bysykler det står i hver sone. For å låse opp en sykkel scanner du QR-koden på sykkelstyret, eller bakskjermen. Sykkelen avgir en lyd og sykkellykten tennes når sykkelen låses opp og leien aktiveres. Juster setet, og kontroller sykkel og bremser før du starter turen.
Nå er du klar for å sykle! Du får all info om den aktive leien i appen.

 

4. Lever sykkelen

Når du er ferdig med å sykle leverer du den tilbake til en av parkeringssonene våre. Åpne kartet i appen for å finne en av parkeringssonene. Når du står innenfor en parkeringssone kan du avslutte leie. Vent på kvittering før du forlater sykkelen. 


Kart over parkeringssoner i Porsgrunn og Skien:


10 spørsmål og svar

Det er totalt 250 elsykler tilgjengelig for leie i Porsgrunn og Skien.  Syklene vil være fordelt på parkeringssoner i nærheten av knutepunkt og destinasjonsmål i byene. Oversikt over parkeringssoner og ledige sykler finner du i kartet i appen.

Alle over 16 år kan bruke el-bysyklene. Syklene er en del av vårt offentlige transportsystem og kan leies via appen Farte bysykkel.

Last ned appen her

Farte bysykkel er åpent for leie hver dag fra kl. 04:30 til 00. Du kan når som helst levere en sykkel i en parkeringssone.

På en fulladet el-bysykkel skal du kunne sykle cirka 50 kilometer, men dette avhenger blant annet av værforhold, og terrenget du sykler i. Du finner informasjon om batterinivået på sykkelen i forkant av og under hele leieperioden i appen, og her er også gjenværende distanse estimert.

Info om priser finner du her

Nei, dessverre har vi ikke funnet noen god løsning for utleie av sykkelhjelmer. Vi anbefaler å benytte egen hjelm ved leie av bysyklene.

I bakker med moderat stigning vil elmotoren gi kraft når du tråkker slik at det blir mindre tungt å sykle opp bakkene.

I svært bratte bakker vil man imidlertid kunne oppleve at motoren slutter å gi kraft når man tråkker. Dette påvirkes bl.a. av hvor bratt bakken er. Vi anbefaler å velge alternative reiseruter for å unngå de bratteste bakkene, hvis det er mulig.

For å avslutte leie av en bysykkel må den parkeres i en av Farte bysykkels parkeringssoner. Sonene finner du i kartet i appen, og fysisk er parkeringssonene merket med gule informasjonsskilt og noen steder også oppmerking på bakken.

Slik returnerer du sykkelen:

  1. Finn nærmeste parkeringssone i kartet i appen
  2. Parker sykkelen innenfor en parkeringssone
  3. Avslutt leie i appen, og vent på bekreftelse i appen på at leien er avsluttet før du forlater sykkelen

Mer info om parkeringssoner

Prøv først å avslutte og starte appen på nytt. Vær oppmerksom på at du må være innenfor internettdekning og ha GPS slått på. Ved retur må både sykkel og telefon være innenfor området for en parkeringssone.

Hvis dette likevel ikke fungerer, ta kontakt med kundesenter på telefon 33 74 00 73 eller ved å rapportere et problem via appen. 

Er kundesenteret stengt, send oss informasjon om hva som har skjedd og hvor sykkelen står gjennom å rapportere et problem i appen, eller sende oss en epost på bysykkel@vtfk.no. Før du forlater sykkelen sikre den og lås ved å pause turen i appen og ta kontakt med oss igjen under kundesenterets åpningstid. Du er ansvarlig for sykkelen inntil leien er avsluttet.

Kontaktinfo til kundesenteret

Ja, du kan når som helst gå inn i appen og sjekke status på hvor lenge du har leid sykkelen, sykkelens batterinivå og kostnad.

Se flere spørsmål og svar her