Ta buss eller bysykkel til Mersmak i Skien
Mersmak Ta Bussen Til Mersmak Artikkel Til Farte (1)

Ta buss eller bysykkel til Mersmak i Skien

Vi oppfordrer alle til å bruke Farte buss eller Farte bysykkel til å komme seg til byen under Mersmak. Les om tilbudet og om hvor bussene kjører her.
Publisert: tirsdag 22. august 2023 - 12.00

Fredag og lørdag 25. og 26. august arrangeres Mersmak i Skien sentrum. Det er ventet ca 50 000 besøkende i løpet av de to dagene matfestivalen pågår. For å slippe parkeringskaos oppfordrer vi deg til å bruke Farte buss eller Farte bysykkel til å komme deg til byen. Det er lettvint og billig, og bra for alle at flere lar bilen stå hjemme!

Buss

I tidsrommet kl 10-20 fredag og kl 9-18 lørdag vil Torggata og Møllebrua være stengt. Det betyr at den eneste holdeplassen på Rådhusplassen vil være den utenfor Høyers Hotell (for busser retning til Landmannstorget). For busser på veg mot sør og vest kan en benytte holdeplassen i Prinsessegata (utenfor Arkaden), eller Skien Landmannstorget.
Merk at M1 ikke vil kjøre Bølevegen på veg mot Porsgrunn, men ut "vestvegen" mot Klosterøya og over Menstadbrua. I nordgående retning vil den følge vanlig trasé. 

Oppsummert:

  • M1 kjører vanlig trasé på veg mot Gulset. I motsatt retning kjører den rundt Landmannstorget, inn i Hesselbergsgate, til venstre i Haugenskrysset og utover på vestsida mot Klosterøya, og over Menstadbrua.
  • M2, M3, P6 og P7 må kjøre opp Prinsessegata, til høyre ned Skistredet og inn til Landmannstorget. På vei «utover» kjører de som M1 til krysset etter Klosterøya.
  • R1 slipper av reisende i Prinsessegata eller Lietorvet, og betjener ikke Landmannstorget på vei til Skien stasjon. På vei mot Seljord kjører R1 nedom Landmannstorget plattform D som vanlig, og kjører ut Prinsessegata ut av sentrum. Betjener ikke Rådhusplassen.
  • 185 og 601 kjører Prinsessegata ut og inn av Skien Landmannstorget. Mulig å gå av bussen ved Arkaden.

Nyhet i år! Prøv Familiebillett helg på lørdagen til Mersmak og reis gratis med inntil 3 barn under 18 år på bussen. 

Se informasjon om de billige prisene og alle billettene for buss her

Se rutetider for bussene her

Bysykkel

Farte bysykkel går på strøm og er billige å leie! Ypperlig for dagene på Mersmak! Du kan hente og sette fra deg en bysykkel mange steder i sentrum av Skien,som Handelstorget (gågata), Skien Landmannstorget, Langbrygga, Ibsenhuset, Bakkestranda, Skien kino, Lietorvet, Klosterøya, Herkules og i mange bydeler i Skien.

Alle over 16 år kan leie bysykler, og det gjøres enkelt gjennom Farte bysykkel-appen

Les mer om tilbudet og kart over parkeringssoner for bysyklene her