P10 kjører Hovenggata mellom Porsgrunn sentrum og Sandbakken permanent
Porsgrunn,

P10 kjører Hovenggata mellom Porsgrunn sentrum og Sandbakken permanent

Gyldig fra: 14.04.2024 (06:00) Gyldig til: Inntil videre
Berørte linjer: P10,
Berørte holdeplasser: Dr.Munksgate, Grenlandsgata, Gunnar Knudsen gate, Mjølners veg

Det betyr at holdeplassene Dr. Munksgate, Grenlandsgata, Gunnar Knutsengate og Mjølners veg ikke lenger betjenes av P10. Slik har det vært siden 8. januar da kommunen stengte for veiarbeid.  

Årsaken til denne permanente endringen er først og fremst at busslinjen gjennom Hovenga har blitt lite brukt utover skolereisende, siden oppstart av rutetraseen høsten 2022. For mange bosatte på Hovenga/Liane er det akseptabel avstand til Sandbakken (ved Hovengasenteret, Ligata ved Osebakken og Osebrogata ved Skagerak-bygget. Disse holdeplassene betjenes også av andre ruter som M1, P4 og P5 mellom Porsgrunn og Skien sentrum.

P10 vil ellers gå samme trasee som i dag mellom Porsgrunn øst (Kammerherreløkka), over Menstadbrua, til Skien vest (Kjørbekk, Sykehuset Moflata og Gulset). Busslinja er etterspurt og vil fortsette framover, og blir forsterket fra sommeren 2025.

Flexiruter på Hovenga/Breidablikk - forsterket tilbud

For de som synes det er for langt å gå til holdeplassene i Hovenggata kan Flexiruter være et godt alternativ for å komme seg fra Hovenga/Liane/Breidablikk til og fra sentrum. Det hentes på hjemmeadresse. Tilbudet er forsterket i området og kan bestille fra mandag til fredag. Les om tilbudet eller bestill her eller kontakt servicekontoret i Porsgrunn kommune for mer informasjon eller brosjyre, telefon 35 54 70 00.

Fant du det du lette etter?